Wist u dat…

 

Zwarte thee een perfecte manier is om de geur in je koelkast op te frissen? Door een zakje zwarte thee in de koelkast te leggen zul je na een tijdje zien dat de onaangename geurtjes weg zijn en de koelkast zelfs fris ruikt.

Tibetaanse thee gemaakt is van zout en bedorven yak (een soort rund) boter? Deze thee staat bekend als de vieste thee ter wereld!

Er meer dan 3000 soorten thee bestaan? Het grappige is dat alle theesoorten afkomstig zijn van dezelfde plantenfamilie, namelijk de Camellia Sinensis Sinensis en de Camellia Sinensis Assamica, ook wel de theeplant genoemd.

Turkije het land is waar de meeste thee wordt gedronken? De gemiddelde Turk drinkt vijf tot tien kopjes per dag!

Het duurste theezakje ooit maar liefst £ 7.500 kostte? Het bedrijf Procter & Gamble versierde het luxe zakje met 280 diamanten ter ere van hun 75-jarige bestaan. De opbrengst ging naar een kinderziekenhuis in Engeland.

Er wereldwijd meer dan 3 biljoen ( 3.000.000.000.000 ) kopjes thee worden gedronken? Per dag! Hiermee is thee, op water na, het populairste drankje ter wereld en wordt het zelfs meer gedronken dan koffie, melk en frisdrank.

Wratten bestreden kunnen worden met zwart thee? Leg een vochtig theezakje voor een kwartiertje op de wrat en herhaal dit drie keer per dag. Hiernaast is aangetoond dat het drinken van thee de vruchtbaarheid bevorderd en dat de wallen onder je ogen verdwijnen door een vochtig theezakje horizontaal onder je ogen aan te brengen.

Theeblokken, Phu Erh, tot de negentiende eeuw als geld werden gebruikt in Siberië?

In China wordt thee Cha genoemd. De uitspraak verschilt per dialect

Wist u dat thee een soort van cafeïne bevat? Dit is echter natuurlijke cafeïne en geeft dus heel rustig energie af in plaats van een energie boost. Verder verschilt dit per theesoort of deze cafeïne bevat of niet.

Alle theesoorten komen van de zelfde theeplant af! Zwart, wit, oolong en groene thee!

Rooibos is geen thee! Net als alle andere kruidensoorten. Je mag een drank pas thee noemen als het bereid wordt van de theeplant camillia sinensis sinensis of camillia sinensis assamica.

Wist u dat gearomatiseerde theesoorten, soorten zijn waar bloemen, specerijen, vruchten of etherische oliën hiervan zijn toegevoegd.

Wist u dat thee goed is voor hart en bloedvaten? Dit komt door de flavonoiden die thee bevat, voornamelijk zwarte thee. Deze flavonoiden kunnen bij langdurige consumptie de bloeddruk verlagen

Wist u dat de theeplant in meer dan 40 verschillende landen verbouwd wordt. Ook in landen waar je het niet direct verwacht zoals Georgie, Madagaskar en Kenia

Jaarlijks wordt er meer dan 3.400.00 ton thee geproduceerd

Thee ondersteunt het immuun systeem. Dat komt omdat thee heel erg veel antioxidanten bevat.

Door dagelijks enkele kopjes groene thee te drinken, voorkom je een slechte adem en rotte tanden. Door tandpasta en mondwater met groene thee aan te lengen, worden ze efficiënter.

Ook theezakjes werden per ongeluk uitgevonden. Thomas Sullivan, een importeur uit New York, vond de tinnen dozen waarin de thee oorspronkelijk zat te duur en zocht naar een goedkopere manier om de thee naar zijn klanten te sturen. De thee in stoffen zakjes stoppen, leek de beste oplossing. Zijn klanten hadden echter niet begrepen dat het om een verpakking ging en dompelden de thee met zakje en al in kokend water. Zonder het te beseffen heeft Thomas Sullivan dus het theezakje uitgevonden.