Zo zet u het lekkerste kopje thee:

 

Algemeen advies:

Gebruik 1 Maatschepje (T-Sac One Cup) losse thee per kopje ( ongeveer 2 gram )

Gebruik 1 eetlepel losse thee per liter ( ongeveer 12 gram )
Verwarm altijd de theepot voor met heet water

 

Zwarte thee:

Water koken en thee heet opschenken, ongeveer2 minuten laten trekken

Groene thee:

Water koken en 5 – 10 minuten laten afkoelen naar 65 à 75 graden (Als u groene thee met kokend water opschenkt wordt hij snel bitter)

Opschenken en 2 minuten laten trekken

Witte thee:

Water koken en laten afkoelen tot ongeveer 65 graden

Rooibos thee:

Water koken en heet opschenken

Ongeveer 2 minuten laten trekken

Kruidenthee:

Kokend water opschenken

2 minuten laten trekken

Vruchten thee:

 Met kokend water opschenken

 

Zo bewaart u thee:

Het beste kunt U thee donker en droog bewaren. Goed sluitende blikjes, of de zakjes waar wij de thee in verpakken zijn het beste. Bewaar thee op een koele plek niet in de koelkast, maar ook vooral niet bij een verwarming of in de zon. Thee hoeft niet luchtdicht bewaard te worden. Thee is gevoelig voor andere geuren, dus zet uw thee niet in de kast met kruiden en specerijen.

 

De houdbaarheid van thee:

Thee naturel:

Alle soorten thee zonder toegevoegde vruchten, bloesems, kruiden, specerijen of aroma’s kunt u rustig een jaar tot anderhalf jaar bewaren en gebruiken.

Gearomatiseerde thee:

Theeën met toegevoegde vruchten, bloesems, kruiden, specerijen en/of aroma’s zijn tussen de 6 en 8 maanden houdbaar, als u ze op de juiste manier bewaard.

Theeën met citroen of citrusachtige toevoegingen (dus ook sinaasappel, limoen en grapefruit) zijn het meest kwetsbaar. Deze kunt u het beste na 3 of 4 maanden weer vers kopen.